måndag 22 juni 2009

Sossarnas senaste fadäs

Att sossarna sjunker allt lägre - i opinionssiffror, i anseendet och i sina desperata försök att hålla huvuden ovan ytan - är ingen nyhet. Det vet vi redan för vi kan se det varje dag.

Senaste plasket är en rad patetiska försök att plötsligt värna om medborgarnas integritet och diskussionsfrihet på nätet och åka snålskjuts på Piratpartiets frammarsch (tack Angela för denna förträffliga beskrivning!).

En som heter Thomas Hartman och hävdar att han är förtroendevald (!) politiker skapar rubriker genom att på sin blogg (jag länkar inte dit, ingen ide att reklamera trams, du kan googla på hans namn istället) påstå att Spionförlaget (som gett ut den udda spionboken Memoirs of a Business Spy som jag redan skrivit om i tidigare inlägg) "censurerar" Flashback (ni vet, det där "fakta"forumet där man postar sina åsikter utan minsta hänsyn till personlig integritet och jourmalisthyfs). Detta p g a att Spionförlaget gått ut med ett pressmeddelande som säger, enligt Hartman, att förlaget förbjuder Flashback att diskutera uppgifterna i den aktuella spionboken, detta p g a att forumets regler tillåter anonymitet och ansvarsfrihet och detta skulle vara farligt för skyddade personer som figurerar i boken. Ungefär så, om jag fattat rätt.

Ett bokförlag kan ju inte censurera ett forum som Flashback, det fattar vi. Pressmeddelandet menar säkert något annat än censur, uppenbarligen.
Så varför kör Hartman ett inlägg om censur, varför gallskriker människan om skandal och förlagets försök till otillåten påverkan av bloggosfären?
Beats me..

Också skitroligt att se - än en gång - hur obildade sossar är, litterärt. Man behöver inte vara litteraturexpert för att vara minsta insatt i vad som händer i bok-Sverige. Jag har redan tidigare refererat till Ola Nilssons bokblogg, och gör det igen. När en som Hartman missar en viktig bokhändelse beror missen inte på boken utan på Hartmans nollkompetens vad gäller utvecklingen av konst och litteratur i landet. Sossar som borgarna...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Orkar du inte klicka på länken för pressmeddelandet så är det knappast mitt fel. Där kan var och en läsa och tolka "piratförlaget".

Du verkar rätt felunderättad i övrigt också. Jag är en socialdemokrat som slåss för integritetsfrågorna och för öppenhet vilket du kunnat se om du orkat läsa lite.

Men istället väljer du att komma med otrevliga påhopp på mig och mitt parti.

Det rör i så fall mer din uppfostran och är nog mest ett problem för dig själv.

Guds frid

Thomas Hartman

Anonym sa...

Hartman tycker att det är rätt av Flashback och andra liknande forum att avslöja skyddade identiteter och försätta folk i fara. "Integritetsfrågorna" och öppenhet är roligare att "slåss för" än de utsatta människornas liv och hälsa. Sossarna har alltid skitit i den enskildes värde.
Snacka om populism.
Lika typiskt sossar som Monas lesbokyss - dödskyssen efter vilken hennes och partiets siffror faller fritt.:))
Anton

Anonym sa...

Dumjävlar, det är ett PR-trick av spionförlaget. Trist att se att ni går på det och ger dem publicitet.

https://www.flashback.info/showthread.php?t=943439

Linda sa...

Mitt inlägg handlar inte om Spionförlagets PR-trick. Det handlar om Thomas Hartmans reaktion på det.
Reaktion som blottar Hartmans populi(s)tiska natur.