fredag 26 december 2008

Sjukt sjukt...

Min bästis farsa är professor i medicin på Uppsala Universitet. När den här kampanjen började - det där med massa artiklar om hur okej det är att leva livet utan barn och för kvinnor att medvetet välja bort barnafödande - frågade hon farsan om detta, ifall han har synpunkter på det, som medicinprofessor alltså.
Och farsan sa såhär: Feminister och diverse lobbygrupperingar i samhället och medier kan diskutera hur de vill och vinkla som det behagar dom, men från medicinsk synpunkt finns det en sjukdom som heter social impotens. Det är när man inte kan ha barn av sociala skäl (till skillnad från vanlig impotens där felet är fysiologiskt eller psykofysiologiskt, f-n vilka långa svåra ord). En social impotent kan inte ha barn p g a sin omognad eller nån annan social störning.

Tyvärr är det få som vågar erkänna att de är sjuka, så de gör som många sjuka gör i ett sånt fall - intalar sig själva (och omgivningen) att de inte vill ha barn. Visst kan de, hävdar de, men de bara vill inte, och så radar de upp massa argument varför de inte vill. Men saken är - de kan inte. Det är sjukdom. Social impotens. Så enkelt är det. Alla seriösa läkare och medicinfolk vet detta. Beklagligt att medier inte frågar medicinfolk i såna diskussioner..

Trist för Lennie också, att hamna fel vid Casino Cosmopol som han gjorde.

Inga kommentarer: