söndag 21 september 2008

Känd artist = Papa Dee? Sa vem???

Ja okey, jag tvivlar inte på att Andrea Wahlgren (Papa Dees fru) vet vad hon säger när hon menar att det är hennes make Papa Dee som är den känd artist som kvällspressen skriver om i samband med det där blodiga nattbråket i trappuppgången på Söder. Inte en sekund.
Hon menar att det är Papa Dee som nu sitter häktad, och varför tvivla på att hon vet bäst, hon som är gift med han.
Men det är just frågan: Vem sa det?
Eller snarare: Vem sa det först?

Nu har jag surfat förbi ett och annat inlägg (inga namn här, ingen pajkastning) som menar att det var Spionbloggen som först uppgett namnet - det riktiga namnet - på känd artist.
Inget kan vara mer fel!
Fel fel fel !
Spionbloggen har inte uppgett namnet (först eller efter nån annan). Spionbloggen skrev bara hur man ska göra för att ta reda på riktiga namn på alla dessa profiler och artister som de ledande tidningarna inte namnger.
Vi ger inte fisk till den fattige. Vi lär den fattige att fiska.
Det var poängen med Spionbloggens numera famösa inlägg om riktiga namn, såvitt jag förstår i allafall.

Så där har vi problemet: Vissa medier och bloggare typ tävlar med varann om vem som avslöjar namn först. Okej, de vill ha fler läsare, det fattar man. Men varför dra seriösa bloggar in i detta??

2 kommentarer:

j.disivo sa...

vet du. Jag tror det var Alex Schulman som var osmaklig nog att lämna ut Papa Dee i direktsänd radio. Han var på mix megapol morgonen efter misshandeln och "råkade" då försäga sig när de pratade om ämnet.
Eller har du hört nån tidigare?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.