onsdag 12 november 2008

Jessica W Sandberg - fuskare eller ej?

Ja, gott folk, omröstningen är härmed avslutad.
För er som inte vet vad det handlar om... Detta har hänt: en viss Jessica W Sandberg har avslöjats som fuskare (inte av mig, tyvärr), hon raggade bloggare till klickgäng som skulle fuska upp sig på topplistorna. Men bloggare reagerade negativt, så hon blev skraj och nekar nu till att hon försökte fuska. Menar att det var nån annan som i hennes namn skickat de där inviterna. Nekar trots bevisning. Fortfarande. Trots allt.
Därför hade vi omröstning om det. Vad folk på bloggarna tycker. En slags domstol. Kul, va?

Tack alla som stött iden och deltagit! Omröstningen är alltså avslutad. Nu har bloggfolket sagt sitt. Jag har tagit bort formuläret, så det går inte att rösta mer nu.

Frågan var: Vad tycker du om Jessica W Sandberg och den där klickpoolaffären; vad anser du det lutar åt - att hon är fuskare eller att hon är hederlig bloggare som blivit offer för komplott?
Totalt har 83 bloggbesökare valt att rösta. Här är resultatet:

71 tycker Jessica W Sandberg är fuskare
12 tycker att hon snarare är offer för komplott

Nu är det såhär också.. Jag informerade inte om det i förväg men alla röster som kommit från samma IP-adress räknades automatiskt som en röst. Det var bra att jag inte varnat om det, för nu ser vi nåt riiiiktigt gulligt här. Det var fyra olika IP-nummer som det kom 38 (!) röster från vart och ett av dessa IP-nummer, alla nej-röster. Jag antar att Jessica själv och tre av hennes kumpaner ville påverka resultatet på det sättet. En gång fuskare - alltid fuskare. Men den gubben gick inte! Tack Google för att vi har bra pålitlig mjukvara för röstning.

Vi får också tacka Marcus (fena på datorer) för hans analys av Jessicas IP-fiffel. Det är mycket tack vare hans upptäckter som många inser att hon är fuskare, och en ormig sån.
Ja, okay, jag vet att vi många bojkotar Marcus för att han är snob och homofob, men f-n... i det här fallet är vi på samma sida och jag tycker han förtjänar beröm och förlåtelse för 1 g skull.

Och här är några röster/kommentarer i anslutning till röstläggningen (alla stavfel och svordomar är borta eller rättade):

"Uppenbart fusk. Dumt av henne att neka. Fuskare."
"Inte bortom rimlig tvivel. Offer."
"Ingenting nytt egentligen. Bloggosfären är fullspäckad av såna som den här Jessica. Fuskare."
"Att inte orka stå för vad man gjort, bedrövligt. Fuskare."
"Ingen kan vara så dum att ragga så öppet. Offer."
"Tänk så desperata wannabes kan va! Fuskare."
"Såg hennes blogg, läste inläggen. Fullkomligt harmlösa. Icke troligt att någon skulle slösa tid på att forska i hennes personuppgifter, kolla våning, och sen kapa datorn dessutom. Klart det var hon själv som spammade. Fuskare."
"Hoppas hon lärt sig nu. Fuskare."
"Bruden är slut i bloggvärlden. Fuskare."

Och därmed anser jag att saken är avslutad. Ärendet är utagerat, säger man så? Eller säger man utraderat? Sk*t samma...

För er som undrar om Jessica W Sandbergs reaktion.. Ja, inget nytt här, hon går nu till ursinnigt angrepp mot alla som håller med om att hon är fuskare. Typ desperat försök att rädda ansiktet och ryktet. Mig angriper hon extra hårt. Skapat en hel blogg där hatet mot lilla söta Linda blomstrar! Jag borde vara smickrad kanske..
Varför mig? Jo, kanske för att jag försvarade Papa Dee och Andrea när ingen annan gjorde det, kanske det.. Det stack bimbofeministen och fuskaren Jessica W Sandberg i ögat tydligen.

Men saken är utagerad nu, som sagt. Adjo Jessica W Sandberg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den där jens, varför är han så besatt av dig?
bara undrar..

Linda sa...

Men hej Tage, det var länge sen.
Vet inte om jens. Pucko utan eget liv kanske. Eller bara frustrerad o förvirrad efter att pojkvännen dumpat honom.:-)
Bryr mig inte så mycket..
Vad har hänt med din sida? Bloggar du inte längre eller?

IT-TEKNIKER sa...

Ja nu kan jag ju int elåt abli att kommentera detta även om det är way of in time MEN ni påstår att det varit något fusk med IP-adresser och någon röstning där tydligen ett flertal röster skulle ha kommit från samma IP-adress...
Här kommer ert citat:

"Vi får också tacka Marcus (fena på datorer) för hans analys av Jessicas IP-fiffel"

Då kan den där FENAN gå en ny kurs och kanske lära sig lite mer som är faktainriktat och inte bara löst IT-snack.

Tar ett exempel. En kommun med ca 20 000 invånare. Denna kommunen kör egna Virtuella LAN alltså VLAN. Låt säga att dom har 40 olika VLAN med 254 möjliga interna adresser per VLAN, så är det ju faktiskt så att denna ekvation skulle bli 10160 olika IP-adresser. Så långt stämmer ju FENANS kunskap... MEN vad han glömmer är att det endast är 40 externa IP-adresser som synd i t.e.x Googles loggar. Detta innebär alltså att det inte alls behöver vara 40 av Jessicas polare som ni skriver... om ni fått fram att det kommer från typ 4 olika adresser, så kan det ju vara 1016 olika personer som ligger bakom dom..men det är klart... hon har kanske många polare :-)

Ja som sagt.. hoppas FENAN blir en HAJFENA efter att ha lite mer på fötterna.
Hälsningar från en IT-TEKNIKER