fredag 24 oktober 2008

Katrin Zytomierska gör alldeles rätt!

Vad gjorde Katrin Zytomierska egentligen? Vad sa hon?
De som sökte till Idol visste att de skulle kritiseras och kanske t o m kritiseras på ett oschysst sätt, på gränsen till hån, på bägge sidorna av gränsen! De vet vad som gäller. Hån och gråt och mycket kritik som är kontroversiel och ges på tvivelaktigt sätt. Och vi tittare, det är ju därför vi överhuvudtaget tittar på dessa program, för att det förekommer gråt och kontrovers där. Om ingen kontrovers, om alla är snälla mot varann, vem fan ska titta på Idol??
Dessutom utövar Katrin sin demokratiska rätt att uttala sig. Hon tycker att en kille kan vara bögig, så what? Vem sa att hon lägger in nån värdering i ordet?
Beklagligt att vissa (bloggare och de på tv4) utnyttjar tillfället för att tillskansa sig politiska poäng.

Vilket kort minne vi har i Sverige förresten! Nu är det såhär att vi som följer Idol och andra liknande program på TV vi minns kanske att det är inte den första gången som ordet bögig använts. För 2 år sen (eller 3?) var det en i juryn i ett liknande program som gav en av deltagarna ett råd, nåt i stil med "Du är för straight. Var nu lite bögigare! Förför publiken - av bägge kön!"
Det är medvetet som jag inte nämner namn här. Vet inte hur personerna i fråga kommer att reagera, de har kanske glömt händelsen, kanske inget de vill minnas i sammanhanget. Vet inte. Bert Karlsson har inga problem med att påminnas om när han sa "Var nu lite kåtare!" till Agnes (var det Agnes?), men Bert är Bert, andra kan ha annan attityd.

Men som sagt, Katrin har inte sagt nåt exceptionellt (fan vad jag hatar långa svåra ord!). Hon är listigare än vad alla tror, bara det. Läs mitt tidigare inlägg om henne!

För övrigt så skönt att se hur folk slåss om biljetter till Papa Dee. Han skrattar hela vägen till banken nu. Stackars arma feminister... Ju mer de avbokar Papa Dee desto populärare blir han bara.
Tyst om Lulu Carter, konstigt. Förbereder hon en ny nakenchock? :-)

Inga kommentarer: